לב־רן בחר את צוות הזמרים, קבע את הרפרטואר וחולל מהפכה כשהניגון המסורתי הגיע לקדמת הבמה, כבש קהלים גדולים בצה"ל ומחוצה לו והמקהלה הוזמנה גם לאירועים חשובים בארץ ובגלובוס היהודי כולו.
מנשה לב־רן כיהן 15 שנה בתפקיד מנצח מקהלת הרבנות ובנוסף, הקים מקהלות רבות כמו מקהלת בית הכנסת הגדול בתל אביב, מקהלת השקמים (ה"דגל") מקהלת "צליל" כפר סבא, מקהלת "זמר חי" והמקהלה המסורתית "זמר לציון".
לב־רן היה המנהל המוזיקלי של חזנים וזמרים גדולים, בהם משה שטרן, דודו פישר, צמד רעים ואחרים.
שלב חשוב בעשייתו היה הקמת "פסטיבל הזמר החסידי". במשך כל שנות קיומו, הפסטיבל הצמיח שורה ארוכה של ניגון ושיר מתוך הבאר היהודית, שלא מעט מן הזמרים לא היו שומרי מסורת והמאורע שיצר היה אמצעי תרבותי לקירוב הציבור הרחב אל מורשתו. כך גם התקבל על ידי קהילות יהודיות בעולם כולו.
מהשירים שנקבעו בתודעה בזכות פעילותו – "והאר עינינו", "עוד יישמע", "עושה שלום", "שישו ושמחו" ו"אדון עולם" של עוזי חיטמן – היצירה שחצתה גבולות, פלגים ושכבות אוכלוסייה והקיפה את כל העם.
מ־1980 במשך 28 שנים, עבר מנשה לב־רן לנצח על תזמורת משטרת ישראל וגם כאן שילב מוטיבים מן המורשת היהודית מכל הקשת של ארצות המוצא והפזורה היהודית, עובדה שקירבה את הציבור לגווניו, דתיים וחילונים כאחד, למוזיקה זו.
לב־רן גם הלחין לחנים וכתב עיבודים קוליים בכישרון רב, ואמ"י, עיריית תל אביב ומוסדות אחרים הכירו בכישרונותיו וציינו את יכולתו הווירטואוזית להשתמש במוזיקה כאמצעי לבניית גשרים בין מגזרים שונים, תוך תרומה לשילוב ולפלורליזם בה.
הוא גם הטמיע ויצר סינתזה של מוזיקה אופראית יחד עם חזנות ויצר מכלול הרמוני שובה־לב. לב־רן בנה עוד נדבך בבניית המורשת המוזיקלית, שימור וחידוש ערכי הניגון היהודי לדורותיו, כולל מוזיקת חזנות, כמו גם מוזיקה אומנותית
ופופולרית. הוא שילב מגוון מקצבים וצלילים שהושפעו מתרבויות מוזיקליות שונות ועוצבו בארצות התפוצה וכאן במדינת ישראל.
כל זה משמש תשתית של שימור חומרי ורעיוני של מסורות אלה, שיישמרו בזכותו בחלוף הדורות ויעמדו איתן גם בתמורות שיחולו.
על כל זאת ועוד, מצאה לנכון הועדה להעניק למנשה לב־רן את פרס אורי אורבך לתרבות יהודית בתחום מפעל חיים.